• Kungsängens gruppbostäder har just nu lediga platser


  • Som handläggare får du svar på förfrågan inom 24 timmar


  • LSS-boende, daglig verksamhet och assistanslösningar

Om oss

logo kungsangen i nora ab 300px

Kungsängen i Nora AB

Kungsängen bedriver idag verksamhet från Rörbäcksnäs (Sälen) till Hablingbo (Gotland). Huvvuddelen av vår verksamhet är dock förlagd till Nora med omnejd. Vi har idag tio gruppbostäder, en daglig verksamhet och vi erbjuder också enskilda assistanslösningar. Totalt har vi ett sextiotal kunder och vi befinner oss i en planerad expansionsfas. historik

Värdegrund

Kungsängen har en humanistiskt värdegrund och tror på människors förmåga att utvecklas som individer. Alla på Kungsängen ska mötas med respekt och empati.

Arbetssätt och kvalitetsutveckling

Vårt arbetssätt bygger på att vi tillsammans hittar kvalitativa lösningar anpassade till varje enskild individ. arbetssätt och utveckling

Vision 

Kungsängen erbjuder trygghet i tillåtande miljöer, med omsorg utförd av branschens bästa personal.

Ägare och Styrelse

Kungsängen i Nora AB ingår i
Team Olivia koncernen. Team Olivia

Ekonomi

ekonomi

 

 

Våra verksamheter

Kungsängens Gruppboende - Daglig verksamhet

LSS boende

Kungsängen i Nora AB bedriver verksamhet inom området bostad med särskild service enligt LSS § 9:9 och daglig verksamhet enligt LSS § 9:10. Vår målgrupp är kvinnor och män från 18 år och uppåt, tillhörande personkrets 1. Vi har stor erfarenhet av att arbeta med denna målgrupp som ofta också har tilläggsproblematik där struktur och dagliga rutiner är viktiga.

Idag bor 52 personer i våra gruppbostäder. Har du frågor gällande referens eller om önskad plats är du välkommen att höra av dig till våra kontaktpersoner på epost eller telefon Olov Kilsberger, 0587-552966 eller Helena Sjöqvist, 0587-552965.

Daglig verksamhet

I den dagliga verksamheten stöttar vi brukarna i att planera, driva, utföra, utvärdera, dokumentera och utveckla daglig verksamhet. Verksamheten utgår från våra lokaler i Nora. En del av verksamheten innebär samarbete med externa arbetsplatser och med brukare från våra gruppbostäder på andra orter. Har du frågor som gäller detta så är du välkommen att höra av dig till vår kontaktperson Sofie Löfgren på epost eller telefon, tel. 0587-55 29 69. Läs mer om daglig verksamhet

Assistanslösningar

Kungsängen har enskilda bostäder där även hyresavtal och assistanslösningar kan erbjudas. Idag har vi 7 enskilda assistansuppdrag. Har du frågor som gäller detta så är du välkommen att höra av dig till vår kontaktperson Johanna Lindelöv-Pettersson på epost eller telefon, tel. 0587-55 29 87.

Personal

Kungsangens gruppbostäder Fagersta

Idag är vi ca. 120 personal inom Kungsängens verksamheter

Hos oss arbetar ca 120 anställda, fördelade på våra 10 gruppbostäder, daglig verksamhet, kontor och assistansuppdrag. Många av våra anställda har arbetat länge i verksamheterna, vilket skapar trygghet för de boende. Alla gruppbostäder har personal dygnet runt.

För varje verksamhet finns en föreståndare och ett par verksamheter har även samordnare. Dessutom finns en VD, kvalitetsutvecklare, arbetsterapeut, hälso-och sjukvårdssamordnare, psykiatrisjuksköterska, psykiatriker samt administratörer med olika funktioner. Kollektivavtal är tecknat genom KFO.

Hälso och sjukvård

Läs mer om hälso- och sjukvård

Arbeta hos oss

Är du intresserad av att arbeta hos oss kan du skicka in ditt CV. Läs mer om anställningar

Se våra aktuella tjänster under aktuellt

 

Kontakt

Kungsängen i Nora AB

Besöksadress:

Prästgatan 16

Box 65, 713 22 Nora

Växeltelefon och fax:

0587-155 60

Fakturaadress:

Kungsängen i Nora AB

FE 4511 Motkod: 1636 Scancloud

83190 Östersund

Kontaktperson:

Olov Kilsberger

Telefon 0587-552966